Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csodák léteznek.

306477_344429625634548_1464216664_n.jpg

"Mindannyiunknak vannak nehézségei az életében. És mindannyian átjutunk valahogy ezeken. Van, aki könnyebben, van, aki nehezebben. Mi a különbség? A hozzáállás. Itt van tizenhárom dolog, amit jó, ha felidézel magadban, ha az életed rázóssá válik:

1. Minden csak az, ami.
Buddha egyik híres mondása, hogy "ha ellenállsz annak, ami van, csak az okozza a szenvedést, nem a dolog maga." Ha meg tudod változtatni, ami nem tetszik, változtasd meg. Ha nem tudod megváltoztatni, akkor két választásod van: 1: fogadd el, 2: lépj ki a helyzetből.

2. Minden probléma csak addig probléma, amíg úgy gondolsz rá.
Ha olyan lehetőségként kezeled, amiből tanulhatsz, nem probléma lesz többé, hanem lehetőség.

3. Ha azt akarod, hogy a dolgok megváltozzanak, kezdd magaddal a változtatást.
A külső tapasztalásod a belsőd kivetülése. Csupa stresszes és zavart ember vesz körül? Ideje magadba nézned és megkeresned a stresszt és a zavartságot. Azt gondoljuk, hogy a körülmények alakítanak bennünket, pedig fordítva ülünk a lovon. Először belül kell rendet tenni ahhoz, hogy a világ megváltozzon.

4. Töröld ki a szótáradból a "kudarc" szót, olyan ugyanis nem létezik.
Csak lehetőségek vannak a tanulásra. Edison egyszer azt mondta, "Nem vallottam kudarcot, csak találtam 99 olyan utat, amin nem volt érdemes továbbmenni."

5. Ha nem kapsz meg valamit, amit nagyon akarsz, az gyakran azért van, mert valami jobbat akarnak adni neked.
Ezt nehéz elhinni, tudom, de attól még így van. Nézd csak végig az életedet, biztos volt olyan, hogy valamit akartál, nem sikerült, aztán később egy sokkal jobbat kaptál helyette.

6. Értékeld a jelent.
Ez a pillanat sosem jön vissza többé. Minden percben van valami varázslatos, amit nem veszel észre, mert elszalasztod. Még a legszomorúbb helyzetek is adhatnak olyat, amiből rengeteget tanulhatsz, ha odafigyelsz rájuk.

7. Engedd el a vágyakat.
A legtöbb ember "csatolt elmével" éli az életét. Ez azt jelenti, hogy ahhoz kötik a boldogságukat, megkapnak-e valamit, vagy sem. Aztán ha nem kapják meg, akkor belesüllyednek a negatív érzelmekbe. Ehelyett gyakorold, hogy ha akarsz valamit, mindenképp boldog és elégedett tudj maradni, akár megkapod, akár nem.

8. Értsd meg a félelmeidet és legyél hálás értük.
A félelem nagyon inspiráló lehet. A főiskolán rettegtem attól, hogy nyilvános beszédet kell tartanom. Ma már vicces visszagondolni erre, főleg mert nyilvános beszéd-oktatást tartok az egyetemen. A félelem illúzió, csak választás kérdése.

9. Engedd meg magadnak, hogy lazíts és szórakozz.
Hiszed vagy sem, a legtöbb ember képtelen lazítani. Annyira rabjává váltak a gondjaiknak, hogy már képtelenek azok nélkül élni. És aztán csodálkoznak, hogy boldogtalanok.
Kezdd kicsiben, először csak rövid időre engedd el magad, aztán egyre tovább gyakorold, hogy az áldásaidra gondolsz a gondjaid helyett.

10. Soha ne hasonlítsd magad másokhoz.
Vagy ha mégis, akkor olyanokkal tedd, akik még nálad is rosszabb helyzetben vannak. Nem nézel ki úgy, mint Angelina Jolie, vagy George Clooney? Nos, megnyugtatlak, nagyon kevés ember néz ki úgy, mint ők. Sőt, lehet, hogy te másképp vagy sokkal vonzóbb, mint a hírességek.

11. Nem vagy áldozat.
Egy helyen vagy csak áldozat: a saját fejedben, sehol másutt. Nincs még egy teremtmény, aki pontosan olyan lenne, mint te. Egyedül te tudsz a saját tapasztalataidból tanulni, senki más ezen a világon. Egyedül a te felelősséged, hogy felismerd, miként tudsz kimászni a nehéz helyzetekből. Csak te tudod átállítani a fókuszodat a nehézségekről a lehetőségekre és senki sem fog helyetted cselekedni.

12. Minden állandóan változik.
Amikor úgy érezzük, beragadtunk egy rossz helyzetbe, azt gondoljuk, ez sosem lesz jobb, ebből nincs kiút. Pedig van. Semmi sem állandó a halált leszámítva. Szóval hagyj fel azzal a gondolkodással, hogy "ez már örökké így marad!". Nem marad így. De ahhoz először neked kell akcióba lendülnöd, senki más nem teszi meg helyetted. Ha megteszed, akkor viszont bekövetkezik a csoda.

13. Bármi lehetséges
Minden nap történnek csodák. Valóban, tényleg történnek. Bárcsak lenne elég hely, hogy leírjam, hány és hány ember gyógyult meg a végstádiumúnak kikiáltott rákból, hány és hány ember élete jött helyre egy szempillantás alatt, hány és hány embernek bukkant fel a társa csak úgy, látszólag a semmiből. Higgy nekem, tudom, miről beszélek. A csodák valóban megtörténnek, ha teszel értük és hiszel bennük. Ha így van, máris megnyerted a csatát."


 

479762_444698438922342_399659067_n.jpg